Kategórie
Hardware

Samsung Galaxy Watch 3 – prvý pohľad

Konečne mi dorazili Samsung Galaxy Watch 3. Momentálne je to najvyšší model inteligentných hodiniek od Samsungu. Objednala som čierne s  priemerom displeja 45 milimetrov. Tak sa na ne spoločne pozrieme najprv po technickej stránke.

 

Technické parametre

 

Rozmery a hmotnosť 45 × 46,2 × 11,1 mm, 53 g
Odolnosť IP68 / MIL-810G
Remienok Kožený, vymeniteľný, 22 mm
Displej Super AMOLED, 1,4 palca, 360 × 360 px, kruhový
Systém / kompatibilita Tizen / Android, iOS
Dátové funkcie Bluetooth 5.0, Wi-Fi 802.11a/b/g/n, NFC, LTE nie
Chipset 2×1,15
Pamäť RAM 1 gb, vnútorné úložisko 8 gb
Batéria a nabíjanie 340 mAh, bezdrôtové
Prístupnosť áno

 

Obsah balenia

 

Hodinky prídu v dlhej obdĺžnikovej krabičke na vrchnej strane s obrázkom samotných hodiniek. Po otvorení okamžite nájdete hodinky s navlečeným koženým remienkom s priemerom 22 milimetrov. Vo vrchnáku je dosť napevno uložená ešte jedna biela úzka škatuľka, kde sa nachádzajú návody a bezdrôtová nabíjačka.

 

Konštrukcia a technické detaily

 

Samsung Galaxy Watch 3 majú kruhový tvar ako klasické ručičkové hodinky. Pýšia sa vysokou odolnosťou s certifikáciou IP68 aj vojenským štandardom MLT-STD-810G. To znamená, že na rozdiel od Apple Watch odolajú či už nadmernej vlhkosti alebo vysokým či nízkym teplotám. Ovládajú sa jednak cez dotykový displej s priemerom 45 respektíve 41 milimetrov. a aj prostredníctvom kruhovej otočnej lunety. Na hodinkách nájdete ešte dvojicu ovládacích tlačidiel. Vzhľadom na to, že dokážu merať všetky možné zdravotné funkcie, obsahujú aj príslušné senzory na EKG, meranie okysličenia krvi, srdcového pulzu a tlaku. Na hovory prostredníctvom hodiniek poslúži reproduktor a mikrofón.

Remienok je pôvodne kožený so šírkou 22 milimetrov. Vyzerá naozaj luxusne, ale myslím, že na športovanie je ho škoda. Dá sa však vymeniť za hocijaký športový s príslušným rozmerom.

O výdrž sa stará batéria s kapacitou 340mAh. Výdrž ešte neposúdim, ale z recenzií vyplýva, že by mali vydržať maximálne 3 dni. Nabíjajú sa bezdrôtovo. Nabíjačka je skonštruovaná ako kruhový plochý disk s USB A pripojením do adaptéra. Na nabíjačku stačí hodinky položiť a ony sa na ňu magneticky prichytia. Podľa recenzií sa na 100 % nabijú zhruba za 3 hodiny a 20 minút, čo zatiaľ nemôžem potvrdiť ani vyvrátiť.

 

Systém a kompatibilita

 

Samsung Galaxy Watch 3 sú kompatibilné ako s Androidom, tak aj so systémom iOS. Úplne najlepšie však fungujú s telefónmi od Samsungu. Hodinky poháňa operačný systém Tizen. Je to natívny systém vyvíjaný Samsungom. Grafickou nadstavbou je One UI 2.0, ktorá ale prístupnosti nijako nebráni. Majú vstavaný odčítač Voice Assistant, ktorý zapnete aj cez aplikáciu Galaxy Wearable na telefóne, s ktorou sú hodinky spárované. Samsung upozorňuje, že odčítač nemôžete použiť so stopkami a Microsoft Outlookom, čo je trošku škoda. V každom prípade okrem prvotného spárovania s mobilom už žiadnu pomoc s hodinkami od vidiacej osoby nepotrebujete.

 

Pripojenie a úložisko

 

Moje Galaxy Watch 3 nemajú vstavané mobilné pripojenie, teda nejde do nich vložiť SIM karta. Inak ich s telefónom môžete prepojiť prostredníctvom Bluetooth 5.0, majú vstavanú Wi-Fi a technológiu NFC. Škoda len, že sa nedajú využiť (na rozdiel od Apple Watch) na platenie v obchodoch kvôli absencii Samsung Pay a nemožnosti nainštalovať Google Pay.

Úložisko má kapacitu 8 gb, po spustení zostane voľná približne polovica. Aplikácie môžete inštalovať z Galaxy Storu, čo je natívny obchod s aplikáciami od Samsungu. Čo je veľmi zaujímavé, môžete cez hodinky inštalovať potrebné aplikácie aj do telefónov Samsung.

 

Športové a zdravotné funkcie

 

Galaxy Watch 3 podporujú niekoľko zdravotných a športových funkcií. Zo zdravotných môžem spomenúť meranie srdcového pulzu, okysličenia krvi, krvného tlaku a EKG. Po vzore Apple Watch vedia tiež detegovať pád a upozorniť vami zvolené kontakty v prípade, že tvrdo spadnete a nehýbete sa. Skúšala som merať všetko okrem detekcie pádu. Pre meranie potrebujete nainštalovať z Galaxy Store aplikáciu Samsung Health Monitor, ktorá je tiež úplne prístupná.

Čo sa športu týka, máte k dispozícii asi štyridsať druhov cvičenia, ale len sedem z nich vedia hodinky rozpoznať automaticky.

 

Záver

 

Hodinky sa mi na prvý pohľad páčia, aj keď pre ženu by som odporučila asi ten menší rozmer 41 milimetrov. Gestá aj s Voice Assistantom fungujú po spustení dobre, dokonca máte možnosť si prejsť aj kurzom ovládania hodiniek s odčítačom. Viac zatiaľ povedať neviem, pre podrobnú recenziu potrebujem viac času.

Toto je len prvý pohľad a skôr zhrnutie technických parametrov inteligentných hodiniek Samsung Galaxy Watch 3. O tom, ako hodinky pripojiť k telefónu, ako funguje aplikácia Galaxy Wearable, Samsung Health a Samsung Health Monitor a ako sa hodinky ovládajú, budem písať neskôr, pretože sama sa s nimi ešte len oboznamujem.

Ak máte otázky o prístupnosti alebo o čomkoľvek, čo vás o hodinkách zaujíma, píšte do komentárov, na Facebooku alebo e-mailom. V budúcom článku sa budem snažiť na všetky otázky čo najpodrobnejšie odpovedať.

Stránku môžete sledovať aj na sociálnej sieti Twitter, kde sa môžete na Samsung Galaxy Watch takisto pýtať.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.