Kategórie
Software

Lidl Plus – zľavy v mobile

Aplikácia Lidl Plus umožňuje pomocou zľavových kupónov uplatniť si zľavy na vybraný tovar v obchodnom reťazci Lidl. Do akej miery je použiteľná aj pre používateľov čítačov obrazovky, to zhodnotíme v tomto článku.

Inštalácia a prvé spustenie

Aplikáciu stiahnete štandardne z Obchodu Play pre telefóny s operačným systémom Android a App Storu pre iPhony.

Po prvom spustení je potrebné poklepať na tlačidlo Ďalej. Aplikácia si vypýta povolenie zhromažďovať údaje o používaní. Tlačidlá Povoľ a Nepovoľ sú dobre popísané. Ja som nepovolila.

Ďalej nasleduje niekoľko reklamných obrazoviek, čo všetko aplikácia ponúka. Je možné ich priamo preskočiť rovnomenným prvkom (nie je zrejmé, či ide o tlačidlo alebo odkaz), prípadne si ich prezrieť. Vtedy aktivujete tlačidlo Ďalej.

Pokiaľ chcete aktivovať Lidl Plus kartu, poklepete na tlačidlo Poďme na to.

Aktivácia karty

Postup aktivácie je rozdelený na dve fázy. Prvá prebieha v aplikácii, druhá vo webovom prehliadači.

V aplikácii:

  1. Poklepete na tlačidlo Poďme na to.
  2. Je potrebné vybrať si jednu predajňu. Na základe toho sa upraví ponuka v aplikácii. Urobíte tak potvrdením tlačidla Vyber svoju predajňu. Tlačidlo je správne popísané. Aplikácia si vypýta prístup k polohe. Môžete si vybrať, či prístup povolíte / nepovolíte, či to bude presná alebo len približná poloha a či súhlas udelíte jednorazovo alebo pri používaní aplikácie.
  3. Poklepete na vami preferovanú pobočku a následne poklepete na tlačidlo Označ ako moju predajňu. Vyskočí hlásenie, ktoré informuje používateľa, že obsah aplikácie sa líši od zvolenej predajne. Potvrďte ho tlačidlom Označ.
  4. Poklepete na tlačidlo Rozumiem.
  5. Na ďalšej obrazovke znova nájdete žiadosť o povolenie zbierať dáta o používaní aplikácie. Ja som to zakázala poklepaním na Nepovoľ.

Registrácia

Ďalším krokom je Registrácia, bez ktorej karta nebude fungovať. Tá už prebieha vo webovom prehliadači.

  1. Budete presmerovaní do prehliadača, kde vytvoríte účet. Ak ho už máte, stačí sa prihlásiť. Ak nie, poklepete na Vytvor si Lidl účet.
  2. Na úvodnej registračnej obrazovke zadávate svoje meno a priezvisko. Ako popisok editačných polí môžete počuť first name a surname. Lepšie by bolo, keby nápoveda pre čítače bola preložená. Potvrdíte tlačidlo Ďalej.
  3. Aplikácia si vypýta vašu e-mailovú adresu. Tú zadávate dvakrát. Znova je popisok v angličtine – najprv e-mail, potom confirm e-mail. Poklepete na Ďalej. Tu si dajte pozor na to, že s čítačom je ťažšie preskočiť z jedného editačného poľa do druhého. Stalo sa mi, že som e-mailovú adresu zadala dvakrát do toho istého poľa. Mail je potrebné overiť. Otvoríte e-mail od Lidlu a tam poklepete na Overiť adresu.
  4. Ďalším krokom je dátum narodenia a tu sa mi registrácia už prestáva páčiť. Lidl to ospravedlňuje tým, že minimálny vek pre používanie aplikácie je 18 rokov. Ak sa rozhodnete ho zadať, po zapísaní dňa kurzor sám preskočí do poľa pre mesiac a rok. To oceňujem.
  5. Následne vyberáte svoje pohlavie. Na výber je muž, žena, iné a nechcem uviesť. S čítačom si neoveríte, ktorú možnosť ste vybrali.
  6. Ak chcete, môžete zadať adresu, ale chvalabohu, nemusíte. Mne stačilo zadať len mesto.
  7. Bez zadania telefónneho čísla vás to ale ďalej nepustí. Nie je ani možné zadať len vymyslené, pretože bez overenia sa nepohnete. Zadajte teda číslo a poklepte na ďalšej obrazovke na Pošli kód.
  8. Ten je 6-miestny a zadáte ho do editačného poľa na nasledujúcej obrazovke.
  9. Po potvrdení čísla si vyberáte heslo. To musí mať minimálne 10 znakov, aspoň jedno malé aj veľké písmeno, číslo a špeciálny znak.
  10. Posledný krok je odsúhlasenie všetkých možných aj nemožných podmienok. Vadí mi, že musíte povinne súhlasiť aj s tým, že vás Lidl môže kontaktovať prostredníctvom elektronickej pošty. Je potrebné poklepať na Súhlasím s… Čítač nedá nijako najavo, že je súhlas správne začiarknutý. Jediná možnosť, ako to zistiť je, že tlačidlo Vytvor účet je aktívne alebo neaktívne.

Prostredie aplikácie

Je rozdelené do piatich záložiek alebo kariet, ktoré nájdete na spodnej strane obrazovky:

  • Domov – Tu sa nachádza najpodstatnejšie tlačidlo Karta Lidl Plus. Po jeho aktivovaní sa zobrazí QR kód, ktorý môžete potom nechať načítať v predajni. Okrem toho tu nájdete otváracie hodiny vybranej predajne, najvhodnejší čas na nákup, odkaz na e-shop Lidlu a nejaké tipy a články.
  • Kupóny – úprimne ma potešilo, že aj táto stránka je prístupná. Nájdete tu zoznam zľavových kupónov spolu s ich dobou platnosti.
  • Letáky – sem ani nemusíte chodiť. Názov letáku síce je prístupný, po poklepaní naň sa otvorí ale v obrázkovej forme v prehliadači.
  • Partneri – zľavy na rôzne produkty u iných partnerov. Stránka je tak ako kupóny pomerne slušne prístupná a použiteľná.
  • Viac – na tejto záložke sú zaujímavé len dve položky – Profil a Nastavenia, na ktoré sa pozrieme trošku neskôr.

Ako Lidl Plus karta funguje?

Aplikácia alebo teda digitálna Lidl Plus karta funguje na princípe zliav. To znamená, že v aplikácii si vyberiete kupón, poklepete na tlačidlo Aktivovať a pri pokladni načítate kartu. Tým sa odpočíta zľava z celkovej sumy nákupu.

Takisto za každý nákup dostanete takzvaný digitálny stierací lós, pomocou ktorého môžete vyhrať ďalšie kupóny. Nefunguje to teda napríklad ako Billa karta, ktorú stačí len načítať a automaticky sa uplatní zľava.

Záložka s kupónmi, ako som spomenula, je úplne prístupná, len sa mi zdá, že tie zľavy sú trošku na zbytočné produkty. To je však len môj subjektívny pohľad.

Nastavenia

Na karte Viac > Nastavenia môžete upravovať nasledujúce položky:

  • Komunikácia – cez prepínače pri jednotlivých možnostiach vyberáte, akými spôsobmi vás Lidl môže kontaktovať. Predvolene sú všetky spôsoby neaktívne. Zamrzelo, že prepínač nie je zviazaný s popisom, preto sa môže stať, že aktivujete spôsob, ktorý ste nechceli. Nápoveda – najskôr je názov, potom prepínač.
  • Moja predajňa – ak vám zvolená predajňa nevyhovuje, tu si môžete zvoliť inú.
  • Krajina a jazyk – vyberáte ich zo zoznamového rámika.

Profil

V tejto sekcii je možné meniť alebo aktualizovať svoje osobné informácie poklepaním na Môj Lidl účet.

  • O mne – budete presmerovaní do webového prehliadača, kde môžete vyplniť nejaké doplňujúce informácie o sebe.
  • Osobné údaje – uvidíte zadané meno, priezvisko, dátum narodenia a pohlavie. Ak urobíte nejaké zásahy, poklepte na tlačidlo Ulož zmeny.
  • Adresy – po poklepaní mi ihneď aplikácia ukázala, že som uviedla neúplnú adresu a vyzvala ma na jej doplnenie.
  • Prihlásenie a zabezpečenie – umožňuje zmeniť e-mailovú adresu, telefónne číslo a heslo, alebo odstrániť účet.

Záver

Lidl Plus je na moje veľké prekvapenie pomerne dobre prístupná aplikácia až na kartu Letáky. Inak pomocou nej obslúžite všetko, na čo je určená. Ešte som ju prakticky nemala možnosť použiť, ale keď sa mi to podarí, článok doplním.

Ak sa chcete niečo spýtať, píšte na Facebooku, Twitteri, e-mailom alebo do komentárov pod článkom. Nezabudnite sa prihlásiť aj na odber newslettera.

Chcem odoberať newsletter

* označuje povinné položky


Začiarknutím potvrďte


Z odberu sa môžete kedykoľvek odhlásiť kliknutím na odkaz v päte e-mailu. Informácie o ochrane osobných údajov nájdete po kliknutí na stránku Zásady ochrany osobných údajov.

Na prihlásenie sa k odberu newslettera používam službu Mailchimp. Kliknutím na tlačidlo Prihlásiť potvrdzujete, že vaše údaje budú odoslané Mailchimpu na spracovanie.Viac zistíte tu (anglicky).


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.