Kategórie
Hardware Tyflo pomôcky

Ozvučená osobná váha si ma zatiaľ váži

V tomto článku sa v krátkosti povenujem ozvučenej osobnej váhe. Úprimne neviem, či sa dá žiadať na ňu príspevok ako na kompenzačnú pomôcku, ale jej cena je 25 €, takže si myslím, že to nie je ani veľmi potrebné. Zakúpiť sa dá v predajni Tyflocomp. A keďže je to značka SilverCrest, tak ak budete mať šťastie, tak aj v Lidli. 🙂

 

Obsah balenia

 

V plochej papierovej škatuli sa nachádza len samotná váha, návod na použitie a 3 mikrotuškové AAA batérie. Nič viac.

 

Ako váha vyzerá?

 

Váha má štvorcový tvar a sklený povrch. Predáva sa buď v bielej (lepšie povedané v krémovej), alebo čiernej farbe. Ja mám ten bledý variant a z môjho uhla pohľadu je váha pekná. Zo spodnej strany má gumené nožičky, aby sa nešmýkala. Zvrchu je potom samotná plocha a v jej hornej tretine v strede sa nachádza displej. Po stranách displeja je umiestnený reproduktor hlasového výstupu.

Na vrchnej hrane sú ešte 2 ovládacie prvky:

  • Otočné koliesko – ním sa zapína hlasový výstup váhy a pridáva alebo znižuje jeho hlasitosť.
  • Malé kruhové tlačidlo – slúži na prepínanie jazykov.

 

Na spodnej strane v hornej tretine sa nachádza kryt, pod ktorým sú umiestnené tri mikrotuškové AAA batérie.

 

Ovládanie a praktické skúsenosti

 

Váha váži aj bez zapnutého hlasového výstupu. Výsledok sa zobrazí potom iba na displeji. Ak ju chcete použiť s hlasovým výstupom, zapnete ho otočením kolieska a pridáte si takú hlasitosť, akú potrebujete. Ak ste so svojou hmotnosťou spokojní, pokojne aj naplno. 🙂

Aby váha vážila presne, je potrebné ju umiestniť na rovný povrch tak, aby bola stabilne položená na zemi a nekývala sa, najlepšie na tvrdú podlahu. Odporúča sa vážiť sa ráno nalačno a po vykonaní ranných potrieb. Takisto je vhodné sa odvážiť ak nie trikrát, tak aspoň dvakrát kvôli presnosti. Váhu vypnete opäť otočením kolieska.

Ak si chcete zmeniť jazyk, ktorým bude váha na vás hovoriť, urobíte tak postupným stláčaním kruhového tlačidla vedľa otočného kolieska. Podporované sú tieto jazyky: slovenský, český, maďarský, anglický a poľský. Ak zvolíte angličtinu, zmení sa aj jednotka hmotnosti z kilogramov na libry.

 

Záver

 

Váha podľa mojich skúseností váži presne, overovala som si to aj na iných váhach. Jej ovládanie je veľmi jednoduché. Okrem toho aj dobre vyzerá a jej cena je podľa mňa primeraná.

2 odpovede na “Ozvučená osobná váha si ma zatiaľ váži”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.