Kategórie
Hardware

JBL Live 770NC – slúchadlá s kvalitným zvukom a adaptívnym ANC

JBL Live 770NC sú slúchadlá cez uši, ktoré ponúkajú priestorový zvuk, adaptívne potlačenie hluku a veľmi dobrú výdrž na jedno nabitie.

<--more-->

Nie sú však najlacnejšie, oplatí sa teda do nich investovať?

Technické parametre

Technické parametre JBL Live 770NC
Parameter Hodnota
Typ Bezdrôtové slúchadlá na uši
Konštrukcia Uzavretá
Pripojenie Bluetooth 5.3, kábel s jack 3,5 konektorom
Frekvenčný rozsah 20 – 20000 Hz
Citlivosť 100 dB/mW
Impedancia 32 Ohm
Meniče 40 mm
Mikrofón
Konštrukcia Integrovaný
Citlivosť -40 dB
Výdrž batérie Až 65 hodín, pri zapnutom ANC 50 hodín
Rýchle nabíjanie 5 minút nabíjania = 4 hodiny prehrávania
Funkcia potlačenia hluku Adaptívne potlačenie hluku True Adaptive Noise Canceling
Funkcia Ambient Aware Áno
Hmotnosť 256 g

Balenie a vzhľad

Slúchadlá dostanete v papierovej krabici, na jej prednej strane sa nachádza obrázok slúchadiel, na zadnej parametre. Celé balenie je z recyklovaného papiera, aj tak však pôsobí hodnotne.

Obsah balenia:

  • samotné slúchadlá JBL Live 770NC,
  • látkové vrecko na prenášanie,
  • audiokábel s 3,5 Jack konektorom na jednej strane zahnutým, na druhej rovným,
  • kratučký asi 20 cm dlhý nabíjací kábel USB-A na USB-C
  • a, samozrejme, nevyhnutné návody.

Slúchadlá sa vyrábajú v štyroch farbách: biela, piesková, čierna a modrá, ja mám biele. Konštrukčne sú to uzavreté slúchadlá okolo uší. Hlavový most je potiahnutý zvláštnou tkaninou pieskovej alebo béžovej farby a náušníky koženkou. Na každej mušli aj na hlavovom moste nájdete dobre hmatateľné logo JBL.

Konštrukcia je pevná, nikde neškrípe, neohýba sa a slúchadlá rozhodne nepôsobia lacným dojmom.

Aspoň z mojej skúsenosti ľudia s väčšou hlavou a ušami môžu mať so slúchadlami trošku problém. Uši obomknú pomerne tesne a aj keď netlačia, človek si musí chvíľku zvykať. Takisto aj most vytvára na uši a hlavu celkom slušný tlak.

Ak by ste JBL Live 770NC potrebovali preniesť, môžete. Mušle sú otočné o 90 stupňov a aj skladateľné smerom k hlavovému mostu. Nebudú tak zaberať veľa miesta.

Ovládacie prvky

Všetky nájdete na pravej mušli.

  • On/Off – je prepínač, ktorý nájdete v zadnej časti pravého náušníka najvyššie. Tlačidlo len jemne posuňte hore a ono sa vráti naspäť, nesnažte sa ho pretlačiť.
  • Trojica tlačidiel Zvýšenie hlasitosti / preskočenie o jednu skladbu vpred, pauza / prijatie a položenie hovoru a zníženie hlasitosti / posun vzad sa nachádza asi 1 cm pod zapínacím tlačidlom.
  • Pod nimi nájdete zdierku pre 3,5 Jack konektor.
  • Posledná dvojica tlačidiel je viac vpredu. Prvé slúži na párovanie, druhé na prepínanie ANC a ambientného zvuku.
  • Tlačidlo pre asistenta je jediné dotykové a vyvoláte ho poklepaním na pravú mušľu na logo JBL.

Na ľavom slúchadle nájdete iba zdierku na nabíjací kábel s USB-C konektorom.

Zvuk

Kvalitný, čistý, no klasicky prebasovaný, ako sme u JBL zvyknutí. Mrzí ma, že napríklad JBL Quantum 350, ktoré sú o stovku lacnejšie, majú podľa mňa oveľa vyváženejší zvuk.

Hovorené slovo je síce dobre zrozumiteľné, ale už nie tak zreteľné. Pri počúvaní hudby sú zvýraznené najmä basy a výšky, stredy zanikajú. Predpokladám, že by sa to pomocou aplikácie dalo upraviť, tá je však pre OS Windows úplne neprístupná.

V mobilnej aplikácii, ak ste trpezliví, môžete basy zmierniť prehodením ekvalizačného profilu. Ale chce to pevné nervy.

Pokiaľ použijete slúchadlá prepojené cez Bluetooth, funguje aj adaptívne potlačenie hluku. To znamená, že tlmí zvuk podľa jeho hlasitosti a intenzity. Je slušné, vysávač, práčku aj hluky z dopravy utlmí spoľahlivo. Avšak bohužiaľ neutlmí ľudské hlasy. Nosím ich v práci, aby som sa trošku odizolovala od okolia, ale kolegov počujem stále až príliš dobre. 😊

Pochopiteľne, ANC ani iné funkcie nefungujú pri prepojení cez kábel, ale je to škoda.

Pripojenie

Slúchadlá disponujú technológiou Bluetooth vo verzii 5.3. Dokážu sa pripojiť k dvom zariadeniam naraz. Napríklad ak ich máte prepojené s počítačom a mobilným telefónom a niekto vám volá, automaticky sa prepínajú na mobil. Pozor, veľmi to blbne s čítačom obrazovky od Samsungu. Ten pri súčasnom pripojení k dvom zariadeniam s tým, že zvuk ide napr. z počítača, úplne prestane hovoriť. Je potrebné ich odpárovať a pripárovať nanovo. Na to stačí krátko podržať párovacie tlačidlo.

Musím pochváliť silu pripojenia – bez problémov pokryje celý byt a aj rodinný dom cez dve poschodia, a to vďaka funkcii LE Audio. To znamená, že ak slabne pripojenie, slúchadlá sú schopné znížiť bitrate prehrávaného audia a zachovať stabilitu pripojenia.

Latencia s čítačom obrazovky je stále počuteľná, ale v rámci normy. Testovala som už aj slúchadlá a reproduktory, ktoré na tom boli oveľa horšie.

Okrem Bluetoothu však môžete prepojiť slúchadlá so zariadením aj pomocou štandardného kábla s Jack 3,5 konektorom. Vtedy, samozrejme, latencia nehrozí.

Nabíjanie a výdrž

JBL Live 770NC vydržia na jedno nabitie 65 hodín bez zapnutého ANC, so zapnutým 50. Mám ich už asi mesiac, ale stále som nenabíjala, a to ANC používam.

Podporujú rýchle nabíjanie. To znamená, že za 5 minút nabíjania sa nabijú na 4 hodiny počúvania. Úplné nabitie na 100 % potom trvá podľa výrobcu približne 2 hodiny. Ale ako som spomínala, zatiaľ to neviem posúdiť.

Cena (AL)


JBL Live 770NC Je možné kúpiť v slovenských e-shopoch za cenu od € do
(Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Záver

JBL Live 770NC sú slúchadlá, ktoré za cenu priemerne 180 € ponúkajú kvalitný, avšak basovo výrazný zvuk, pripojenie k dvom zariadeniam, výborný dosah a stabilitu pripojenia. Takisto výdrž batérie je excelentná. Konštrukcia nevŕzga, neohýba sa a ovládanie je isté.

Nevýhodou je neprístupná aplikácia pre OS Windows a ťažko prístupná pre Android a nemožnosť upraviť si parametre zvuku podľa seba.

Ak sa chcete niečo spýtať, píšte na Facebooku, e-mailom alebo do komentárov pod článkom. Spojiť sa môžeme aj na sociálnej sieti LinkedIn.

Podpora sa cení
Presne pod týmto nadpisom nájdete na webe možnosti, ako moju tvorbu podporiť. Ďakujem.

Chcem odoberať newsletter

* označuje povinné položky


Začiarknutím potvrďte


Z odberu sa môžete kedykoľvek odhlásiť kliknutím na odkaz v päte e-mailu. Informácie o ochrane osobných údajov nájdete po kliknutí na stránku Zásady ochrany osobných údajov.

Na prihlásenie sa k odberu newslettera používam službu Mailchimp. Kliknutím na tlačidlo Prihlásiť potvrdzujete, že vaše údaje budú odoslané Mailchimpu na spracovanie.Viac zistíte tu (anglicky).


Jedna odpoveď na “JBL Live 770NC – slúchadlá s kvalitným zvukom a adaptívnym ANC”

Dobré ráno, děkuji za představení zajímavých sluchátek a shrnutí všech jejich výhod a nevýhod.
Až se stávající sluchátka odeberou do věčných lovišť, tak mám jasného adepta na nové.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.