Kategórie
Návody

Ako aktivovať Google Asistenta v hodinkách Samsung Galaxy Watch 4

V článku o novinkách z Google I/O som spomínala, že Asistent od Googlu by mal byť konečne dostupný aj v hodinkách Samsung Galaxy Watch 4. Napriek tomu, že som sa o tom vyjadrila skepticky, naozaj do hodiniek pribudol (konečne). V tomto článku sa tak dozviete, ako ho aktivovať.

Priradenie tlačidla k asistentovi

Keďže som asistenta v nastaveniach ani aplikáciách samostatne nenašla, jediný spôsob, ako som sa k nemu dostala, je priradiť mu tlačidlo.

  1. Potiahnutím dvomi prstami zhora dolu stiahnete rýchly panel.
  2. Poklepete na Nastavenia > Pokročilé funkcie.
  3. Vyhľadáte a potvrdíte voľbu Prispôsobiť tlačidlá. Tu sú dve možnosti: tlačidlo Domov a tlačidlo Späť. Vás bude zaujímať to prvé.
  4. Vyberiete si akciu, ktorou budete asistenta spúšťať – dvojité stlačenie alebo stlačenie a podržanie. Na vybranú poklepete.
  5. V zozname možností vyberiete a poklepete na Assistant.

Spustenie a aktivácia asistenta Google

  1. Vykonáte v predchádzajúcom kroku vybranú akciu tlačidla domov.
  2. Poklepete na Začíname.
  3. Potvrdíte Otvoriť telefón a aktivovať.
  4. Odomknete telefón. Budete počuť hlášku „Moment, your assistant is connecting to your Watch.
  5. Je možné, že sa to na prvý pokus nemusí podariť. Ak sa nepripojíte na prvý raz, poklepete na Try Again. Po úspešnom pripojení budete počuť „Connected“.
  6. Poklepete na tlačidlo Activate.

Záver

Článok mám hotový už asi mesiac, ale až po poslednej aktualizácii Google asistent konečne funguje a môžete dokonca naňho hovoriť aj v slovenčine. Nie je tak spoľahlivý ako na telefóne, ale pracovať sa s ním dá.

Pokiaľ sa chcete niečo spýtať, píšte na Facebooku, Twitteri,, e-mailom alebo do komentárov pod článkom. Chcete viac informácií Zo sveta prístupnosti? Prihláste sa na odber newslettera.

Chcem odoberať newsletter

* označuje povinné položky


Začiarknutím potvrďte


Z odberu sa môžete kedykoľvek odhlásiť kliknutím na odkaz v päte e-mailu. Informácie o ochrane osobných údajov nájdete po kliknutí na stránku Zásady ochrany osobných údajov.

Na prihlásenie sa k odberu newslettera používam službu Mailchimp. Kliknutím na tlačidlo Prihlásiť potvrdzujete, že vaše údaje budú odoslané Mailchimpu na spracovanie.Viac zistíte tu (anglicky).


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.