Kategórie
Hardware

Chytrý prsteň RingConn Smart Ring – spoznajte sa lepšie

RingConn Smart Ring je inteligentný prsteň, ktorý vám pomáha monitorovať zdravie. Analyzuje spánok, niektoré druhy aktivity a stres.

Výsledky potom uvidíte v jeho vlastnej aplikácii, alebo aj Google Fit, s ktorou ho môžete prepojiť.

V prvej časti popíšem vzhľad a parametre RingConn Smart Ringu a ako prebieha jeho nákup. V druhej časti sa viac zameriam na ponúkané výsledky a prístupnosť aplikácie.

Prsteň na test zapožičal jeho oficiálny distribútor RingConn Slovensko, za čo ďakujem.

Technické parametre

Technické parametre RingConn Smart Ring
Parameter Hodnota
Generácia 1
Hmotnosť 3 – 5 g v závislosti na veľkosti
Šírka a hrúbka v najhrubšej časti 0,777 cm, 0,372 cm
Farba polnočná čierna, piesková zlatá, mesačná strieborná
Materiál titan
Certifikácia odolnosti IP 68, ponorenie do 1 m 30 minút
Kapacita batérie
Prsteň 22 mAh
Puzdro 500 mAh
Výdrž batérie prsteňa približne 7 dní
Výdrž puzdra 18 nabití – 150 dní používania prsteňa
Doba nabíjania
Prsteň 90 minút
Puzdro 120 minút
Pripojenie Bluetooth 5.2
Kompatibilita Android 8.0, iOS 14.0
Prístupnosť aplikácie (Android) z veľkej časti neprístupná

Ako zvoliť veľkosť?

RingConn Smart Ring kúpite cez jeho oficiálneho distribútora – RingConn Slovensko.

Na webe pod jednotlivými farbami kliknete na odkaz Zobraziť. Pozor, keďže sú farby 3, odkaz tiež nájdete trojmo – 1 z niekoľkých nedostatkov v prístupnosti. V detaile pod popisom je zdanlivo úplne bez významu číslo, ktoré screen reader interpretuje ako statický neinteraktívny text. Je však potrebné ho rozkliknúť Enterom a objaví sa zoznam veľkostí, ktorého prvou položkou je Neviem svoju veľkosť.

Keď začiarknete túto možnosť, príde vám najprv testovacia sada, ktorá obsahuje 9 modelov prsteňa v rôznych veľkostiach od 6 do 14. Číslo 6 predstavuje najmenšiu možnú veľkosť, 14 naopak najväčšiu.

Dočítala som sa, že najvhodnejšie je chytrý prsteň nosiť na ukazováku, prostredníku alebo prsteníku. Ja som ho automaticky dala na prostredník. Noste teda model na tom prste, kde vám to je najpohodlnejšie aspoň 24 hodín. Tak sa ubezpečíte, že prsteň sedí a netlačí. Až potom si vyberajte finálnu veľkosť prsteňa.

Balenie a vzhľad

RingConn Smart Ring mi na test dorazil v čiernej papierovej krabičke, ktorá na pohľad aj dotyk pôsobí luxusne. Na vrchnej strane je logo a na spodnej parametre prsteňa. Škoda, že neviem sprostredkovať ten pocit z otvárania škatuľky – je totiž veľmi podobný, ako keď si rozbaľujete niečo od Applu.

V balení toho nájdete pomerne dosť:

  • reklamný letáčik,
  • samotný RingConn v papierovom ochrannom lôžku,
  • nabíjacie puzdro tiež v ochrannej papierovej vrstve,
  • príručky v papierovej kvázi obálke
  • a nabíjací kábel USB-A na USB-C.

Každá súčasť balenia je urobená tak, aby ste ju mohli ľahko z krabičky vybrať, aj tak však dávajte pozor. Hlavne prsteň sa pri vyťahovaní šmýka.

Netypický tvar

RingConn Smart Ring nie je ani guľatý, ani elipsovitý ako konkurenčné prstene. Popísala by som ho ako zaoblený štvorec. Na vrchnej časti je hrubší, smerom k dlani tenší. Vo vnútri nahmatáte 2 výstupky, v ktorých sa nachádzajú senzory. Hmotnosť v prípade menších veľkostí je približne 3 gramy, najväčší váži maximálne 5 gramov. Vďaka tomu si na nosenie veľmi rýchlo zvyknete. Aspoň ja som po niekoľkých hodinách ani nevedela, že mám niečo na ruke.

Je vyrobený z titanu a na výber máte 3 farby – čiernu, zlatú alebo striebornú. Na test som dostala čiernu, keby bolo na mne, beriem striebornú. Mimochodom, vzorky farieb dostanete v testovacej sade. Prsteň na ruke pôsobí elegantne aj v čiernom prevedení, hoci sa tak asi najmenej podobá šperku a pripomína skôr technologické zariadenie. V zlatej alebo striebornej by vyzeral z môjho pohľadu lepšie.

Na ruke som ho mala mesiac takmer 24 hodín denne okrem sprchovania a nabíjania. Neposúdim vizuálne, či sa na ňom vyskytli nejaké šmuhy alebo drobné škrabance, ale na dotyk sa zdá byť úplne v poriadku.

Sprostredkovane od kolegov recenzentov bez zrakového znevýhodnenia viem povedať len to, že čierny variant je vhodný, ak nechcete mať na prsteni odtlačky a viditeľné mastné šmuhy. Strieborný variant vám bude vyhovovať v prípade, ak sa bojíte viditeľných škrabancov.

3 prstene umiestnené vedľa seba na lesklom povrchu. Prvý prsteň zľava je čierny, druhý strieborný a tretí zlatý. Každý z prsteňov má minimalistický dizajn. Pozadie je rozmazané, čo pomáha zvýrazniť prstene v popredí.

Puzdro – ochrana aj nabíjanie

Spolu s prsteňom, ako som spomenula vyššie, dostanete aj puzdro. To má dve funkcie: jednak si doň môžete prsteň odložiť, ak ho nechcete mať práve na ruke, a jednak slúži na nabíjanie.

Pôsobí, že je vyrobené z kovu a je čierne, neviem, či to závisí od zvolenej farby prsteňa. Aj tvarom sa veľmi na RingConn Smart Ring podobá. Vrchná strana je mierne vypuklá a je na nej logo. Spodná je plochá a po obvode sa tiahne gumený protišmykový krúžok.

Na prednej strane je LED dióda, ktorá v rôznych prípadoch svieti inou farbou:

  • Bliká biela – puzdro sa nabíja, po dobití prestane blikať a ostane svietiť.
  • Biela – puzdro je nabité na viac ako 40 %.
  • Oranžová – puzdro má menej ako 40 % kapacity batérie.
  • Svieti modrá – prsteň sa začal nabíjať. Po piatich sekundách dióda zhasne.
  • Bliká oranžová – chyba v nabíjaní, je potrebné proces uskutočniť znova.

Na zadnej potom nájdete nabíjací USB-C port.

Puzdro je vzhľadom na integrovanú batériu pomerne veľké a aj ťažké – váži 64 gramov.

Čo dokážu senzory?

Prsteň má v sebe spolu až 8 senzorov:

  • 3 PPG senzory – sledujú srdcovú frekvenciu a okysličenie krvi,
  • 1 akcelerometer na monitorovanie aktivít a hodín v stoji,
  • 4 snímače teploty

Pomocou týchto senzorov dokáže prsteň snímať napríklad variabilitu srdcového tepu, okysličenie krvi, dychovú frekvenciu a vyhodnotiť stres, pohybovú aktivitu, spálené kalórie, počet hodín v stoji a monitorovať intenzitu aktivít. Samozrejme, najviac užitočný je pri analýze spánku vrátane jeho fáz, ale využijete aj meranie teploty.

Musím však otvorene povedať, že aplikácia RingConn je natoľko neprístupná, že ma to donútilo prepojiť prsteň s Google Fit. Avšak tu, bohužiaľ, nemám istotu, ktoré údaje sa z prsteňa do appky prepísali.

Výdrž a nabíjanie

Kapacita batérie prsteňa je 22 mAh a podľa špecifikácií na webe vydrží v prevádzke 7 dní. Nepodarilo sa mi to však nijako overiť, pretože aplikácia nedá upozornenie, že sa prsteň vybíja a zostávajúcu kapacitu si tiež viete overiť iba v appke. Dobitie z nuly na 100 potom trvá približne 90 minút, o dobití už appka informuje korektne.

Ak chcete RingConn nabíjať, stačí ho vložiť do puzdra. Len dajte pozor na to, aby ste ho tam vložili správne vzhľadom na jeho špecifický tvar. Nabíjací konektor je magnetický, preto nie je potrebné tlačiť, stačí RingConnom mierne otáčať a keď bude poloha správna, prsteň doň zapadne úplne ľahko.

Kapacita batérie puzdra vydrží oficiálne na 18 kompletných dobití. Malo by to teda stačiť na 150 dní používania prsteňa. Nepodarilo sa mi zistiť zostávajúcu kapacitu puzdra, v aplikácii som ju nenašla. To však neznamená, že tam nie je. Vzhľadom na nie veľmi dobrú prístupnosť aplikácie je možné, že som niektoré údaje z objektívnych dôvodov prehliadla. Dobíjanie puzdra na 100 % potom trvá približne dve hodiny.

Záver

V prvej časti som popísala len technické detaily inteligentného prsteňa RingConn Smart Ring. V druhej sa spolu detailne pozrieme na ponúkané výsledky a prístupnosť aplikácie.

Koľko prsteň stojí a kde ho kúpite? V súčasnosti ho zoženiete za cenu 289 € u oficiálneho distribútora RingConn Slovensko. Ten mi prsteň aj zapožičal na test.

Ak sa chcete k prsteňu niečo spýtať, píšte na Facebooku, e-mailom alebo do komentárov pod článkom. Pridajte sa do FB skupiny Technológie bez zraku, prepojiť sa môžeme takisto na LinkedIn alebo ma sledujte na Instagrame.

PS: podpora sa cení. Či už priamo na účet, alebo cez provízne odkazy. Všetky možnosti nájdete na hlavnej stránke blogu pod rovnomenným nadpisom. Ďakujem.

Nechcete zmeškať novinky v oblasti prístupnosti? Prihláste sa na odber newslettera, ktorý posielam raz mesačne.



Chcem odoberať newsletter

* označuje povinné položky


Začiarknutím potvrďte


Z odberu sa môžete kedykoľvek odhlásiť kliknutím na odkaz v päte e-mailu. Informácie o ochrane osobných údajov nájdete po kliknutí na stránku Zásady ochrany osobných údajov.

Na prihlásenie sa k odberu newslettera používam službu Mailchimp. Kliknutím na tlačidlo Prihlásiť potvrdzujete, že vaše údaje budú odoslané Mailchimpu na spracovanie.Viac zistíte tu (anglicky).


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.