Kategórie
Software Tlačové správy

TS: Do novej mobilnej hry The Brave Brain sa hľadajú zaujímavé otázky z celého sveta

Herné štúdio Kikiriki Games, ktoré tento rok v máji vydalo úspešnú mobilnú audio strieľačku To the Dragon Cave, pracuje na novej, tentoraz vedomostnej hre. V The Brave Brain pôjde o správne zodpovedanie kvízových otázok z ponúkaných možností.

Cieľom je vytvoriť čo najviac inkluzívnu hru s globálnym obsahom, preto sa vývojári rozhodli zapojiť do prípravy celú hernú komunitu. Vydanie hry sa plánuje na jar budúceho roka.

Pripravovaná hra The Brave Brain je koncipovaná ako multiplayer vedomostná hra. Na rozdiel od audio strieľačky To the Dragon Cave, ktorá bola určená predovšetkým pre nevidiacich hráčov, bude vďaka atraktívnej grafike nový titul cieliť aj na širokú verejnosť. Kikiriki Games vytvára hru, ktorá nechce nikoho vyčleňovať, či už na základe hendikepu alebo napríklad kultúry, z ktorej pochádza. Preto sa vývojári rozhodli do tvorby herného obsahu zapojiť samotných hráčov a vyzývajú ich na vytváranie kvízových otázok.

 

Vývoj hry The Brave Brain podporilo mesto Brno v rámci programu pre kreatívne odvetvie.

 

„Hru To the Dragon Cave hrajú ľudia po celom svete a o to isté sa budeme snažiť aj v prípade hry The Brave Brain. Snažíme sa, aby v nej ľudia z rôznych kútov zeme a rôznych kultúr nachádzali kvízy, ktorým budú rozumieť a ktoré im budú blízke. Preto má každý príležitosť poslať nám otázky, ktoré sa týkajú jeho obľúbenej témy alebo napríklad miesta, kde žije,“ opisuje motiváciu k tomuto rozhodnutiu spoluzakladateľka herného štúdia Jana Kuklová.

Crowdsourcing nápadov z celého sveta

Kikiriki Games preto spustilo Výzvu The Brave Brain, do ktorej sa môžete zapojiť aj vy a posielať svoje otázky cez webový formulár, a to až do 31. decembra. Za odmenu na vás v hre budú čakať herné bonusy. A pre tých najaktívnejších tvorcov majú vývojári pripravené lákavé odmeny.

„Herné štúdiá často od hráčov vyberajú peniaze na vývoj novej videohry. My sme sa ale rozhodli crowdfunding poňať trochu inak. Vyzývame hráčov, aby do pripravovanej hry prispeli svojimi nápadmi. Každý má tak možnosť stať sa spoluautorom hry ak tomu ešte za odmenu získať aj zaujímavé herné bonusy. A pre tých najaktívnejších autorov potom máme prichystané aj zaujímavé ceny,“ prezrádza detaily o súťaži autor a spoluzakladateľ Kikiriki Games Miloš Kukla.

Zaujímavé, málo známe ale overiteľné fakty

Kvízové ​​otázky sa môžu napríklad pýtať na to, ktorá morská ryba je najrýchlejší plavec; na ktorom ostrove sa nachádza hora Mount Obama, alebo kedy sa uskutočnil prvý sprievod gay pride. Pri vytváraní otázok je potrebné dodržať len niekoľko zásadných pravidiel:

  1. formát odpovede s výberom možností, kde iba jedna je správna,
  2. overiteľnosť daného faktu,
  3. otázky nesmú nikoho urážať alebo inak poškodzovať.

K tomu štúdio Kikiriki Games v popise výzvy uvádza ešte jedno bonusové pravidlo,ktoré znie: Bav sa a užívaj si radosť z tvorby.

„Myšlienka na výzvu nás nadchla, pretože už samotné vymýšľanie kvízových otázok je vlastne tiež taká hra. navyše, v The Brave Brain veľa pôjde o odhaľovanie nových lokácií. Veríme, že vďaka súboru otázok vytváraných ľuďmi z celého sveta nebudú hráči objavovať iba nové miesta na hernej mape, ale budú mať chuť sa dozvedať aj nové veci o svete, v ktorom žijeme. Ja osobne sa napríklad veľmi teším, až k nám dorazia otázky, ktoré sa budú pýtať napríklad na niečo ohľadom Indie alebo iných miest, o ktorých toho doteraz veľmi neviem,“ hovorí Jana Kuklová z Kikiriki Games.

Tajomné miesta aj multiplayer mód

V pripravovanej mobilnej hre The Brave Brain, ktorej vydanie štúdio Kikiriki Games plánuje na jar budúceho roka, budete môcť svoje znalosti zmerať so svojimi kamarátmi aj náhodnými hráčmi. Okrem tohto multiplayer módu bude hra taktiež ponúkať singleplayer časť v podobe odhaľovania tajomných lokácií. Na miestach, akými sú dažďový prales, inštitút vedy alebo napríklad prístavná krčma, budú na vás čakať kvízy tematicky súvisiace s daným miestom. Celú hru potom rámuje sci-fi príbeh, v ktorom hlavnú rolu hrajú roztomilo stvárnené odvážne mozgy.

Kikiriki Games

Bezbariérové ​​herné štúdio Kikiriki Games sa snaží odstraňovať bariéry v hernom priemysle as využitím inkluzívneho designu vytvára mobilné hry prístupné pre všetkých. Za presah, ktorý štúdio prináša do sveta videohier, získalo v rámci súťaže Nápad roka ocenenie Sociálny startup roku 2022. K rozvoju celého projektu pomohol aj akcelerátor pre technologické inovácie so sociálnym dopadom Laboratórium Nadácie Vodafone, ktorým tím tento rok prešiel.

Pre viac informácií o Výzve The Brave Brain, pripravovanej hre alebo o bezbariérovom hernom štúdiu Kikiriki Games neváhajte kontaktovať Janu Kuklovú:
+420 604 888 559
info@kikirikigames.com
thebravebrain.com

Chcem odoberať newsletter

* označuje povinné položky


Začiarknutím potvrďte


Z odberu sa môžete kedykoľvek odhlásiť kliknutím na odkaz v päte e-mailu. Informácie o ochrane osobných údajov nájdete po kliknutí na stránku Zásady ochrany osobných údajov.

Na prihlásenie sa k odberu newslettera používam službu Mailchimp. Kliknutím na tlačidlo Prihlásiť potvrdzujete, že vaše údaje budú odoslané Mailchimpu na spracovanie.Viac zistíte tu (anglicky).


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.