Kategórie
Hardware

Sennheiser PC 8 USB – slúchadlá na online mítingy

Sennheiser PC 8 USB sú slúchadlá na uši s mikrofónom.

V dnešnej dobe sa pri práci v kancelárii už takmer nikto z nás nezaobíde bez takýchto slúchadiel. Poslúžia hlavne na online mítingy realizované z počítača, pretože sa k zariadeniu pripájajú cez USB-A konektor. V tomto článku ich krátko predstavím.

 

Balenie a vzhľad

 

Slúchadlá mi prišli v klasickej papierovo-plastovej škatuli. Tento typ balenia nemám rada, pretože sa veľmi ťažko otvára.

Na zadnej strane je obrázok slúchadiel a spredu vidíte ich reálnu podobu. V balení okrem slúchadiel nič nenájdete okrem obligátneho návodu. Lenže povedzme si úprimne, ten ani nie je treba. Na čo je potrebné si dať pozor je, že mikrofón je k obalu prichytený drôtikom a ten musíte prestrihnúť.

Slúchadlá Sennheiser PC 8 USB sú kompletne plastové a v mojom prípade čierne. Hlavový most je tenučký a ničím nepolstrovaný. Na ňom je nápis spolu s logom. Celé slúchadlá na mňa pôsobia veľmi krehkým dojmom. Náušníky majú priemer nejaké 4 centimetre. Z toho vyplýva, že neobopínajú celé uši, ale sedia len na nich. Polstrované sú veľmi minimalisticky, no netlačia. Na ľavej strane nájdete mikrofón, ktorý je sklápací. Môžete si ho nasmerovať k ústam, čo by malo zaručiť lepší zvuk.

Kábel je dlhý 2 metre a vedie do oboch mušlí. Na jeho konci nájdete USB-A konektor, ktorým slúchadlá pripojíte do počítača. Koncovka je tak veľká, že máte pocit, že držíte v rukách USB kľúč spred X rokov a nie headset z dvadsiateho prvého storočia. Ďalej sa na slúchadlách nachádza integrované ovládanie hlasitosti pomocou kolieska a fyzický dvojpolohový prepínač, ktorý slúži na zapnutie a vypnutie mikrofónu.

Už po krátkom čase, čo som ich mala na hlave, sa začali šmýkať. Celkovo držia na ušiach veľmi nestabilne.

 

Zvuková charakteristika slúchadiel a mikrofónu.

 

Sennheiser PC 8 USB ponúkajú frekvenciu od 42 do 17000 Hz. Disponujú citlivosťou 95 dB/mW. Na to, ako nepohodlne sedia, by som povedala, že po zvukovej stránke nie sú úplne nepoužiteľné. Je jasné, že o nejakých basoch sa hovoriť nedá. Ono na počúvanie hudby ani nie sú primárne určené. Na hovorené slovo (podcasty, audioknihy) a, samozrejme, online komunikáciu však budú stačiť. Tým, že zvuk nie je prebasovaný, práve hovorené slovo a dokonca aj spev je v popredí a cez slúchadlá je dobre rozumieť. Ani pri vysokej hlasitosti nie je zvuk výrazne deformovaný, nepočuť žiadne chrčanie.

Mikrofón má podľa parametrov citlivosť -40 dB. Ponúka smerové snímanie a frekvenciu od 90 do 15000 Hz. Taktiež potlačí okolité ruchy.

 

Záver

 

Slúchadlá Sennheiser PC 8 USB stoja približne 30 €. Za túto cenu ponúknu kvalitný prednes hovoreného slova a mikrofón pre online komunikáciu. Na nič iné nemajú dostatočné parametre. Neponúkajú žiadne potlačenie hluku. Po zvukovej stránke je cez ne naozaj dobre rozumieť dokonca aj čítaču obrazovky na pozadí s hudbou, čo chválim. Oceňujem tiež integrované ovládanie hlasitosti na kábli. Na počúvanie hudby si však viem predstaviť v rovnakej cene oveľa lepšie slúchadlá.

Ak sa chcete niečo spýtať, píšte do komentárov pod článkom alebo e-mailom. Spojiť sa so mnou a sledovať ma môžete aj na sociálnych sieťach FacebookTwitter. Už ste sa registrovali na odber newslettera? Ak nie, nech sa páči, môžete tu.

Chcem odoberať newsletter

* indicates required

Začiarknutím potvrďte

Z odberu sa môžete kedykoľvek odhlásiť kliknutím na odkaz v päte e-mailu. Informácie o ochrane osobných údajov nájdete po kliknutí na stránku Zásady ochrany osobných údajov.

Na prihlásenie sa k odberu newslettera používam službu Mailchimp. Kliknutím na tlačidlo Prihlásiť potvrdzujete, že vaše údaje budú odoslané Mailchimpu na spracovanie.Viac zistíte tu (anglicky).


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.