Kategórie
Rýchle správy Software

Digitálny COVID automat je prístupný aj pre nevidiacich používateľov

Digitálny COVID automat je stránka, kde nájdete všetky aktuálne opatrenia platné pre daný okres. Vytvorilo ju ministerstvo informatizácie. Nachádza sa na adrese Automat.gov.sk.

 

Ako to funguje?

 

Na úvodnej stránke je podstatné len jedno editačné pole, kam vpíšete názov okresu a ten potvrdíte Enterom. Na ďalšej stránke potom nájdete stupeň varovania a dátum, odkedy je platný a samotné opatrenia. Keďže sú oštýlované nadpisom prvej úrovne, môžete sa po jednotlivých položkách pohybovať písmenom H. Pod každým nadpisom sa nachádza slovo Viac. NVDA ho interpretuje ako pri kliknutí. Po jeho potvrdení Enterom sa dozviete bližšie informácie k danému opatreniu. Späť k zoznamu opatrení sa vrátite klasicky stlačením ALT + šípka vľavo alebo Backspace.

 

Zoznam aktuálne platných uznesení

 

Okrem platných opatrení pre jednotlivé okresy stránka ponúka aj možnosť prečítať si zoznam aktuálne platných vyhlášok a uznesení. Nájdete ho po potvrdení rovnomenného odkazu. Dostanete sa na stránku so zoznamom platných dokumentov. Po potvrdení názvu konkrétneho uznesenia sa otvorí vo webovej verzii prehliadača .PDF súborov. Dokument si prečítate štandardným a úplne prístupným spôsobom.

 

Záver

 

Test bol realizovaný vo webovom prehliadači Google Chrome a s použitím čítača NVDA. Na základe upozornenia som otestovala stránku aj v prehliadači Mozilla Firefox, ktorý z nejakého dôvodu nie je prístupný.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.